10 Tips om je dag op God te richten!

26 september 2010


1. Kruisje aan je ketting

2. Zet ‘s ochtends je alarm op je telefoon of horloge op een bepaalde tijd in de middag. Wanneer ‘s middags dan de wekker gaat word je aan God herinnerd. Wat kun je op dat moment bedenken?

3. De dag samen met God beginnen: wat ga je doen? En vooral, wat ga je die dag doen dat in het teken van God staat?

4. Meld je aan op de site: www.dagelijkswoord.nl. Je krijgt dan elke dag een nieuwe bijbeltekst toegestuurd via de mail. En aangezien de jeugd tegenwoordig toch 90% van de tijd achter de computer doorbrengt…

5. Breien en borduren. Vraag je oma of moeder (of opa of vader) of zij iets leuks op je zakdoek/stropdas willen zetten.

6. Tekenen en schilderen. Neem lekker een momentje voor je zelf en teken of schilder iets moois wat je die dag hebt meegemaakt. Mocht je talent hebben kun je anderen er ook nog blij mee maken.
7.Post-its ophangen. Plak  post-its op plekken waar je vaak komt. Hang bijvoorbeeld een post-it met een bemoedigende tekst op de koelkast. Elke keer als je daar weer komt, zal je eraan herinnerd worden.

8.Iets op je spiegel schrijven/plakken Iedereen staat ‘s ochtends wel voor de spiegel. Hang hier een leuke foto of een post-it op zodat je iedere ochtend weer met een frisse moed de dag tegemoet kan gaan!

9.Iets op je voorhoofd zetten. Dit is misschien iets meer voor de mensen die helemaal gek zijn op aandacht. Je zal gegarandeerd veel aandacht krijgen, en ook aan God herinnerd worden.

10.Neem het op in je agenda: tijd met en aan God geven. Noteer aan het begin van de week een aantal momenten in je agenda dat je in je (drukke) week toch even tijd voor God maakt. Dit mag op school zijn, maar ook thuis of op de voetbalclub.