Nieuw?

Hieronder vind je informatie over het jongerenwerk.

Info voor nieuwe FM-ers

Jongeren zijn de toekomst, dat hoor je vaak. Ook in de Oosterkerk vinden wij jongeren belangrijk en daarom is er voor de jongeren een speciaal programma. Een programma met veel afwisseling, uitdaging en prachtige events voor de verschillende leeftijden. Een programma, waarin we samen op zoek gaan naar God en ons leven met Hem. Een programma, waarin we samen optrekken, er voor elkaar willen zijn en veel van elkaar leren.

FM

FM staat voor Follow Me. Jongeren die Jezus leren volgen. 10FM voor de 1ste 4 jaargroepen vanaf de brugklas (12-16 jarigen) en +FM voor de jongeren van 16-20 jaar.

Tijdens het FM seizoen zijn er drie onderwijsblokken van zes FM bijeenkomsten. Hoe een FM bijeenkomst eruit ziet kunnen jullie verderop lezen. Tussendoor en aan het einde zijn er leuke andere activiteiten. Het jaarrooster vind je op de website van FM. (fm.groningenoost.nl) Ook kun je hiervoor de FM app downloaden.

10FM

Ben je tussen de 12 en 16 jaar dan ben je welkom bij 10FM. Tijdens de 10FM bijeenkomsten, waarvan de meeste op zondag zijn, ga je samen met je groep met een bepaald onderwerp aan de slag onder leiding van je leiders. Je groep bestaat uit je eigen leeftijdsgenootjes en twee leuke leiders.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit? Afhankelijk van de plaats waar het is, (kerk of bij de leiders thuis) gaan we eerst wat eten en/of drinken met elkaar. Hierover wordt bij de eerste bijeenkomst afspraken gemaakt. Daarna starten we met een centraal gedeelte. We zingen, bidden en er is een centraal praatje over het onderwerp van die week. Daarna ga je in je eigen FM groep samen met je leiders verder praten over het onderwerp. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. Bij de bijeenkomsten heb je een bijbel nodig.

+FM

Als je 4 jaren 10FM hebt gehad stroom je door naar +FM. De opzet van een +FM bijeenkomst is bijna hetzelfde als de 10FM bijeenkomsten. Ook tijdens +FM wordt onderwijs aangeboden en zijn daarnaast nevenactiviteiten. Als je overtuigd bent dat je met God verder wilt gaan in je leven, kun je tijdens +FM ook belijdenis doen. Je kunt hiervoor een extra blok belijdeniscatechese volgen bij de dominees. Dit is een aparte onderwijs module die naast +FM gevolgd kan worden. Wanneer je belijdenis hebt gedaan blijf je gewoon meedraaien in +FM, zo blijf je ook na je belijdenis onderdeel van jouw FM groep. Een FM groep bij +FM bestaat uit jongeren van verschillende leeftijden (tussen de 16 en 20 jaar).

Groepen

Voor ieder nieuw seizoen wordt gekeken naar een goede groepsindeling. Dit is meestal een aardige puzzel, omdat we kijken welke jongeren bij elkaar in willen en tegelijk wat een handige samenstelling is. Er wordt met veel zorg een groepsindeling gemaakt. Helaas kunnen we niet met alle wensen rekening houden. Toch hopen we dat jongeren en ouders zich inzetten om er samen iets moois van te maken, ook al is jouw wens niet vervuld. Heb je toch echt een dringende opmerking over de indeling, mail ons dan. Dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ook zijn we ieder seizoen op zoek naar geschikte jeugdleiders. We hopen de verdeling voor het startevent rond te hebben, zodat jullie daar je groep en je leiders beter kunnen leren kennen.

We hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail, bel of spreek me even aan in de kerk.

Namens het FM team,
Yda Doornbos, Jongerenwerker Groningen Oostjongerenwerk@groningenoost.nl
06 11829537